MARCIPÁNKY S MANDLEMI

postup7

Ingredience:
300 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 1 sáček Vitana Potahovací hmoty
1 Vitana cukr s mandlovou příchutí, špetka soli, 100 g mletých mandlí
2 žloutky, mandlová tresť, 250 g másla, 1 bílek, 100 g mandlových lupínků
3 lžíce moučkového cukru, mouku na vál, pečící papír

Postup:
1. Sáček Vitana potahovací hmoty smícháme s hladkou moukou, moučkovým cukrem, Vitana cukrem s mandlovou příchutí, solí a mletými mandlemi. Přidáme žloutky, mandlovou tresť, máslo a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a dáme minimálně na hodinu do chladničky.

1 2 3

2. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, na který vykrajujeme různé tvary. Buď kulaté sušenky, kytičky nebo rádýlkem čtverečky či trojúhelníky. Povrch poté potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mandlovými lupínky.

4 5

3. Pečeme v troubě při 150°C přibližně 15 min. Vychladlé posypeme moučkovým cukrem.

postup6

TIP 1: Vitana Potahovací hmotu je možné do receptu přidat ve formě prášku nebo připravenou dle návodu na sáčku a poté nastrouhanou přidat do těsta.
TIP 2: Sušenky je vhodné upéct a nechat 1 měsíc odležet, kdy změknou.
Recept a foto: Veronika Jandlová

Vložit příspěvek

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *